GrEnBu

Passzívház: Passzív jövedelem!

2012. december 1., szombat

Üdvözöllek! Zöld környezet építése - Zöld házak- GrEnBu

Szeretettel üdvözöllek oldalamon!

Sitkei Ágnes vagyok. 

Két gyermekes anyaként mindig is foglalkoztatott gyermekeim jövője, az elkövetkezendő generációk élete Földünkön. 
Sajnálatos módon manapság nagyon elhasználódott Földünk, a felfokozott fogyasztás, energia pazarlás, szemét, üvegházhatás, stb. következtében. 
Ezen szeretnék , szeretnénk változtatni társaimmal együtt , célunkként tűztük ki gyermekeink jövőjének javítását, zöld, környezettudatos házak létrehozásával. 

Blogomban ebbe a munkába nyerhetsz betekintést,  ha érdekel gyermekeid jövője, és a környezet tudatos házak kialakításának lehetősége, csatlakozz hozzánk!



Dr. László Ervin professzor, tudományfilozófus, író a fenntarthatóság, az élhető jövő és a kreativitás kapcsolatáról szól. 
 Szerinte a fiatalság szerepe az új világ kialakításában mérhetetlenül fontos, mivel a változás mindig az új generációból és a perifériákból származik. 
A mai rendszer természetesen nem fenntartható, mivel a Föld lakosait nem képes életben tartani, ezért nagyon fontos, hogy egy új struktúra alakuljon ki, melyhez új tudatosság és új identitás szükséges.
 Be kell látnunk, hogy egy bolygón élünk a természettel, amit nem használhatunk ki, mert akkor mi sem fogunk létezni. 
Használni kell és megtartani a természet erejét, és rá kell jönnünk arra is, hogy nem egyéni emberek vagyunk, hanem a közösség részei, így összekapcsolódva kell működnünk és nem egyéni érdekeinket követnünk. 
László Ervin professzor szerint a mai fiatalságnak döntenie kell arról, hogy a mostani világ utolsó generációja lesz, vagy az új világ első generációja.



A passzívház (németül Passivhaus) a világ több országában az energiatakarékos épületekre alkalmazott német minősítési rendszer. Definíciója szerint:
A passzívház olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérsékletet biztosítása (ISO 7730) megoldható kizárólag a levegő frissen tartásához (DIN 1946) megmozgatott légtömeg utánfűtésével vagy utánhűtésével, további levegő visszaforgatása nélkül.
A passzívházak kiemelkedő hőszigetelésüknek köszönhetően nem igényelnek hagyományos fűtési rendszert, de azért valamilyen fűtésre szükség van.
A kívánt hőmérséklet eléréséhez szükséges viszonylag alacsony hőmennyiséget főleg a napsugárzásból, illetve az épületben tartózkodó személyek és műszaki berendezések által kisugárzott hőből fedezik.
A minősítési rendszer nem köti ki az épület típusát, lakóházak mellett alkalmazták már például irodaépületekre, iskolákra, illetve korábbi építésű és később felújított épületekre is.
Az első passzívház 1990-ben épült a németországi Darmstadtban.